12 Temmuz 2011

Fikir Taneciklerim #2

-Yaz tatili başlıyor. Okulda son gün, arkadaşlarınla vedalaşıyorsun ve tatile kucak açıyorsun. Kafanda güzel bir tatil planı var, sabırsızlıkla bekliyorsun. Gideceğin yerin isminin önüne @ koyup sosyal ortamlarda nispet yapıyorsun, ''baaaak ben buraya gidiyorum, nağber?'' der gibi ve bavulu toplayıp yola çıkıyorsun, internetten uzaksın.( ne smartphone ne laptop.. hiçbişe yok, tamam telefonunda wap bile yok, o derece mağara adamı) O süreyi bir kır evinde dinlenerek ya da deniz kenarında keyif sürerek geçirmek istiyorsun, fakat içten içe sosyal ortamlarda neler oluyor diye merak ediyorsun. Neyse çaktırmıyorsun, keyif sürmeye devam ediyorsun. 1 hafta geçiyor, 2 hafta geçiyor, hafiften titremeler başlıyor ellerde, sosyal ağ beynine nüfus ediyor, karşı gelmeye çalışıyorsun, bir kitap alıp okumaya çalışıyorsun ama bir faydası yok.. Kabus gibi geçiyor günler, ama en sonunda tatil bitiyor, bavulunu toplayıp eve dönüyorsun. Odana girince bilgisayarın adeta sana gülümsüyor, sen üstünü çıkarırken hayatımızda çok büyük yere sahip olan ''loading'' işlemi sürüyor. Açılır açılmaz facebook'a giriyorsun, hiçbir bildirim yok, maillere bakıyorsun ıvır zıvır dışında kayda değer bir şey yok. Twitter'da tek bir mention gelmemiş, 2 haftalık tweetler dağ gibi olmuş, hepsini okumanın imkanı yok. O anda kafayı vuruyorsun işte klavyeye. Bir sosyal ağ manyağının hüzünlü sonu..



-Sokakta görüyorum, french kiss'e yeni boyutlar yükleyebilen çiftler var. öpüşmeyin demiyorum ama deneme çalışmalarını evde yapın, başarılı olduysanız kamuya açılın.

-Duyduğum kadarıyla genel toplum görüşü: Evlilik hoş da sözlenmek pek bir saçma. ''Bak söz ver evleneceğimize, sana inanmıyorum Hüseyin, bir yüzük takalım da güvence sağlayalım'' gibi bir tribe sokuyor sanırım. Halbuki evlenmek, o imzayı atmak, birlikte yaşamak ne kadar güzel değil mi? Değil.

-Evlenebilir profili var insanlarda, bakıp ''ya bu çocuk evlenir'' deniyor, etrafına öyle bir aura yayıyor belli ki yoksa nerden anlasın? Bir kişiyi deli gibi sevmek evlenmek için bir adım mıdır? Bende yok mesela bu profil, hiç evlenecek, çocuk çoluk sahibi olacak gibi durmuyorum. Garip bir durum var ki o da evlenmem diye düşünen insan ilk evlenen oluyor.

-Bir de sürpriz evlenme teklifleri var, o da erkeklerin başını yakıyor çok. İlla enteresan bir şey bulman lazım, yoksa o evlilik sürmez benden söylemesi.

-Günümüzde suç işleme ayrı bir boyutta artık. Her yerde sosyal suçluları görebilirsiniz. Önceden hacker haberleri oldu mu direk açar okurdum, nasıl milyon dolarları kendi hesabına geçirmiş, nasıl o şifreleri kırmış, bilmem ne bankasını, bilmem ne sitesini çökertmiş diye acayip haberler vardı. Şimdi de çıkıyor ama benim gündemimde değil artık. Benim dikkatimi daha çok güya fikir özgürlüğümüzü sağlayan sitelerdeki suçlular çekiyor. Mesela Melih Gökçek'e geçenlerde bir şey yazacaktım, üslup ayarı yapamadım, baktım olmuyor, fabrika ayarlarıma geri dönüş yaptım, en sonunda sildim, yazmadım. Bakıyorum yazılanlara, hepsi sayın'la başlamış. Arada küfür edenler falan oluyor, direk dava açılıyor kendilerine. Bunlar da sosyal suçlular oluyor(!) Ya kendini deşifre etmiceksin kolaydan ya da düzgün, akıllı çocuk olup göz yumacaksın her şeye. Düşününce çok enteresan geliyor bütün bunlar. Evinde oturuyorsun, elinde bira, dur ben şu adama bir çatıyım diyorsun, yarın mahkemeliksin. 22 ağustos da yaklaşıyor, daha nasıl kısıtlanıcaz görücez.

-Autechre fazla dinlemeyin, alışkanlık yapar
http://fizy.com/#s/1tmt6c
http://fizy.com/#s/1tf88r

2 yorum:

Murat Doğan dedi ki...

sanki kaşık eğilir gibi olmaya başladı...

Uyumayan Ses dedi ki...

sıcağı sıcağına olmayınca unutuyorum ne yazdığımı, anlamadım :)