4 Temmuz 2011

Fikir Taneciklerim #1

- Şehirlerarası otobüs yolculuğunda bence koltukların erkek - kadın olarak seçilmesi yeterli değil. Ankaraya dönerken tekli koltukla geldim, etrafımda da gördüğüm kadarıyla çoğunlukla kadınlar vardı(nerdeyse ekmeği bile internetten alıcam, haliyle bileti de internetten aldım, değerli yol arkadaslarımı gördüm) Otobüse bindim, oturdum koltuğa, tamam kadınlar vardı ama hepsi yaşlıydı. Koltuğu alırken tabi ki karı kız yaparım diye düşünmedim, tercihim sadece hödük adamlara denk gelmek istemememdendi... Haliyle kadınlar yaşlı olunca sağlı sollu konuşmalar başladı(nedense insanlar yaşlanınca daha çok konuşmak istiyorlar),bana bulaşmadan paçamı zor kurtardım. Kulaklıklar imdadıma yetişti, kurban olayım. Sen olmasan o muhabbetlere maruz kalacaktım, muhtemel içine de alınacaktım. Sen olmasan dolmuşlarda jilet atarcasına fantaaazi müzik dinlemek zorunda kalacaktım. Neyse bu şehirlerarası otobüslerde cidden yaş seçeneği de belirtilmeli. En büyük korkum çocuklar yolculukta. Mesela onun da belirtilmesi lazım. Yanımda şu yaşta oğlum var ya da bekarım, dulum vs. Aslında şöyle yapalım, direk facebook hesabımızla giriş yapalım, kriterlerimize uyan bir yol arkadaşı görürsek bileti alalım, yoksa tekli koltuk için dua edelim. Çok deli uyur, konuşmayı sever gibi seçenekler de bilet alma ekranında çıkabilir.





- Liseye kadar okul çantalarının kullanım alanı farklı olur. Lisede yandan takılan artiz çantalar vardır, içine hiçbişe sığmaz. Ama ortaokul zamanındaki çantalarımızın içine basketbol topu bile sığar. Asıl bahsetmek istediğim aslında kullanışlı olmaları değil, kullandıkları alanlar. Ortaokulda kavgaların başlangıcını "çanta atma" adı verilen sportif eylem başlatır. Önce biri laf atar ortaya, diğeri de düzgün konuş der, nolacak düzgün konuşmazsam, sen kimsin lan! Bu sekilde laf uzar ve çantasını yere atıp düşmanına ilk atılan kişi kavgayı kazanır. Çünkü onun için önemli olan kavga etmektir, çanta ise karşı tarafa uygulanan korku objesidir. Sonrasında diğer çocuklar da görür bu durumu, onlar da çantalarını atıp koşmaya başlarlar olaya. Geriye sadece çantalar kalmıştır. İlerde ise koşup koşup aniden duran insan yığını vardır. E madem o kadar koştun, bişe yap di mi, neyi bekliyorsun. Her neyse olay iki şekilde sonuçlanır. Ya ilk atılan kişi ağız burun bırakmaz ortada ya da lavuğun biri gelir, bu kişi zaten okul içinde en cok söz sahibi olan kişidir, iki tarafı barıştırır. Çanta atma festivali sonraki bahara kalır.

4 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

otobus yolculuklarinda bir bayan olarak bir bayan yaninda oturmaktan nefret ediyorum... yol boyunca 7 ceddinin seceresini cikarttiriyorlar tanimasalarda... yine boyle bir yolculukta yanlis bilet satmislar kadinin birine bay yani vermisler, muavinler ne yapacaklarini sasirdilar, adami mi indirsin kadini mi, kiyamet kopacakk belli. Dusundum yol boyu beynimi yiyecek bir kadinin yaninda oturmaktansa dedim muavine ben gecerim bay yanina. en rahat uzun yol yolculugum da o oldu :)) Mantikli olmak gerekirse sehirici dolmuslarinda bay-bayan yanina oturamaz diye bir sey yok... cocuklariysa hiic karistirma :P cozumsuz problem onlar :)

Uyumayan Ses dedi ki...

isteyen istedigi yere otursun ya, muhabbet etmeli yolculuk isteyen de var muzik dinleyip uyumak isteyen de.. tercihlerimize gore yapalim su yolculuklari :) ben kucukken hic sorun cikarmazmisim yolculuklarda, uyurmusum hep. biraz beni ornek alsinlar :p

MARTI dedi ki...

Facebook profili ile bağlanmak çok mantıklı. Destekliyorum! :)

Uyumayan Ses dedi ki...

ben facebook kullanmıyorum artık, ama mantıklı yine de :)