13 Eylül 2011

Kız bloglarının olmazsa olmazları

Facebook'ta notlar yazıp beğenilmekten, Twitter'da rt'ler alıp sevinmekten sıkılınca insanlar bloga yönelir genelde. Eğer kızsan ve bu işe yeni bulaşacaksan ya da uzun süredir blog yazıyor ve bir türlü ratingleri tavana vurduramıyorsan gel ben sana birkaç tüyo veriyim.

1 hafta dolmadan +100 izleyici sağlayacak garantide bir yazı bu. (Harbi diyorum! Gerçekten çalışıyor, ben denedim, siz de deneyin. Bu yazıyı 10 arkadaşınıza gönderin izleyiciniz artsın böööö :P )


- Aşk, ayrılık, “geberiyorum ulan!!!!”, “komşular yetişin!!” tarzında yazılarından önce bloga bir şablon ayarla. Bodoslama girilmez bu işe. Blogger'ın kendi şablonları pek tutulmadığı için ilk adresimiz bu site oluyor. Sana tavsiyem : Orada Colors bölümü var pembeye tıkla, 22 sayfa şablon çıkacak karşına, seç beğen al.

- Şablonu çok beğendin ama Header(üste koyduğun foto işte) ekleyince güzel olmuyor diyorsan, her şeyi senin yaratıcılığına bırakıyorum. Şablon tasarımından normal bi şablon seç. Arka planı, yazı karakterini, kıçını başını sen ayarla blogunun. Yardım edelim diyoruz, ilk dakikadan özgür kıza bağlıyorsun sen de be!

Neyse tasarım tamamsa gadget'lara geçiyoruz. Bak burası önemli, çünkü insanlar yazını okur, arada açar yazına bakar falan ama sağında solunda onun dikkatini çekecek şeyler olursa blogunda daha fazla zaman geçirir.

- Öncelikle bu blogu kim yazıyor diye düşünür insanlar. O yüzden çat diye ilk sıraya Hakkımda bölümü koyacaksın. Bir takma isim belirle kendine. Aynı isimle Twitter, Formspring hesapları al. Blogunda da bu ismi kullan sadece. Kendi fotoğrafını da sakın koyayım deme, dayağı yersin şimdi. Böyle tanınmamış ama etrafta tonlarca fotosu dönen kızlar var, onlardan bul ya da hoşuna giden kadınlar vardır mesela Marilyn Monroe ve onun gibi kadınların fotosunu da koyabilirsin. Bunda gocunacak bir şey yok yahu. Hem gizli bir karakter olacaksın hem de insanlar seni merak edecek. Sen dediğimi yap. Fotoğrafın yanına da iki cümle yazmak lazım. Yaşını içermeyen şeyler yazarsan senin için daha iyi olur.

- Hakkımda bölümünün hemen altına En çok okunanlar, Blog arşivi gibi gadget'lar ekle. Bu klasik blog düzenidir.

Bu klasik şeylerden sonra asıl olan iki önemli husus var:

- İlki senin beğenilerin üzerine kurulu bölüm. Bu bölüm genelde film afişleri ve filmlerdeki beğendiğin replikler üzerine olur. Çok film izleyen biriysen, böyle dikkat ettiğin, not aldığın zamanlar oluyorsa kendine film temalı bir bölüm kur. Yok ben film izlemem diyorsan özlü söz falan koy ne biliyim. O da olmadı beğendiğin sanatçıları, liderleri koy. Olmadı Ajdar'ı koy. Döşe arka arkaya fotoğrafları, altına cümleler yaz. Aklına geldikçe eklersin heyecan yapma şimdiden.

- İkincisi de takip ettiğin blogları paylaşacağın bölüm. Burada amaç izleyici toplamak. Şimdi sen onun bloguna girip yorum bırakacaksın. Sen kimmişsin diye merak edecek o da tabi, bloguna girip bir de bakacak ki taa-daa!! Blogda meğersem sen onun reklamını yapıyormuşsun. Her şey menfaat ilişkisi üzerine kurulu zaten burada. En doğrusunu yapıyorsun kızım. Boş ver sen, kulak asma onlara.

Dış güzelliği tamamladık, zaten bunlar senin izleyici toplamanı sağlar, ama bazıları da iç güzelliği arıyor napalım. Yazı bölümüne gelelim.

İlk yazının başlığını söylüyorum : Merhabaaaaa.

Beğenmediysen şunu dene: Merhabaağğğğğğğ

Olmadı mı? Şunu dene: Mirhebaaaeeağğğğğğhhhhhhh

Tamam tamam cıvıtmıyım. “Merhaba, ben bu blogda yazcam etcem” tarzında bir yazı gir ilk olarak. Sahne heyecanını yen.

Sonra kafanda konuları belirle. Zaten bu blogu durduk yerde açmadın sen. Diğer ortamlardan sıkıldın, muhtemel de sevgilinden ayrıldın. Paso aşk üzerine yazılar döşüceksin buraya. Sevgili yaptın da bu blogu açtıysan yine aşk üzerine yazılar döşüceksin buraya. Olay budur yani, kapiş?

Şimdi bunun devamında gündelik şeylerini yazarsın zaten, ben bugün şunu yaptım, bunu yaptım; sevgilimle şöyle oldu falan; ama ben sana içerik hakkında önemli noktaları söyliyim şimdi:

- İstersen devlet meselesi anlat, istersen sürdüğün ojeyi anlat, içeriğinde aybaşı muhabbeti olmalı. Bu kaçınılmaz ve istenen ögedir yazıda, bunu unutma! Yeter ki o ağrını yaz sen. “Erkekler anlamaz” de, “biz neler çekiyoruz” de, ağrıların üzerine içtiğin ağrı kesicileri anlat, yatakta kıvrandığını yaz. Sen daha iyi bilirsin yahu, kızsın sonuçta. Diyeceğim o ki araya ağrı serpiştirmeyi unutma.

- Yazılarına bilinmeyenler ekle. Sevgiline X de, nefret ettiğin kıza Y de, sevgilinin eski sevgilisine Z de. Sana alfabe dayanmaz gerçi. Latin biterse, Kiril ile devam edersin, ben sana yardımcı olurum merak etme.

- Anne, baba ögesi atmayı unutma. Onlar yazına dinamizm kazandıracaklardır. Çünkü aranızdaki kuşak farkından dolayı komik yorumlar yaparlar bazen. Güler, eğlenirsiniz. Onları da ekle yazılarına, daha avangart ve sofistik şeyler çıkar ortaya.

- Uzun yazılar yazma. Kısa olsun, 1-2 paragraf. Görsellerle süsle onu, video paylaş yazının sonunda. Yazıyı yazarken dinlediğin müzik varsa, onu paylaş yazının başında. Aynı psikolojiye sok okuru.

Bütün bu anlattıklarımı sindirirsen artık seni kimse durduramaz. İnterneti kullananların %70inden fazlası erkek olduğu için pek sıkıntı çekmezsin diye düşünüyorum, ama bu anlattıklarım sayesinde BlogStar olacaksın bak, demedi deme. Hadi ojen kuruduysa blogun seni bekliyor yavrucum.

Ha bu yazıyı neden yazdım peki? Amaç sana yardımcı olmak mı? Tabi ki değil, anladın sen onu..

33 yorum:

Missbone dedi ki...

hahahah :) Alemsin ya :) İlk blog alemine girişimi hatırladım Allam ne salaktım. Duyguseliydi nickim bloglarla ilgili hiçbişi bilmiodum ve paso alıntı paylaşımlar yapardım. Temam bok gibiydi. Yazılarım iğrençti. Uyandım yüzümü yıkadım oturdum yazardım.

Sonra tabii bloglar keşfedildi,nasıl yazılması gerektiği öğrenildi missbone oldum çıktım =)

Missbone dedi ki...

Bu arada haklısın regl günleri reytingi tavana sıçratıyor. Ağrısı kötü olsa da reytingi sağlam :D

Uyumayan Ses dedi ki...

bloga yazınca ağrıdan kurtuluyorsunuz diye düşünüyorum ben, ağrı kesici falan yalan yani :D

Missbone dedi ki...

Haksız sayılmazsın valla,ne yazıcam nasıl cümle kurucam hangi kelimeyi kullanıcam diye ıkınırken o ağrıyı unutuyorsun :D

Allam doğum sancısı gelince de blog yazmayı denemeliyim ahahah :)

Uyumayan Ses dedi ki...

aman tanrımmm doğum sancısı diyor ya :D:D

Süpersonik Çok Bombastik dedi ki...

hehhehee sanırım hepimiz yapıyoruz bunları farkında bile olmadan. hayatımız yalan olmuş =P

mimlemeyi eklememişsin neyse ki çünkü mimledim seni.

Mjora dedi ki...

mim olmazsa olmaz bir ögedir bu bloglarda, ottan boktan konuların hepsini mimleyerek , canımlı cimli cımlı kişiler kazanırsın böylece erkek kadın fark etmez...(erkek kazanmışsan eğer zaten , potansiyel olarak erkekler bu blog sahibine yönlenecektir ayyy chanımm diyerek kendini bile unutarak)

evet bu çok önemli detay unutulmuş...

Missbone dedi ki...

Uyku sorunu olan ses bak canım şu yukardaki bloggerımızın mimini cevaplayıp bana da postalıyorsun tamam mı ahahah :P ne güzel konuymuş o öle. Çoğbüyük fantezilerim var anlatıcim.

Uyumayan Ses dedi ki...

genel tepkiye bakılırsa mim'i yazmayı unutmuşum evet, üstüme gelmeyin :) bir anda oturdum yazdım, aklımda yoktu hiç. zira benim de mim yazmışlığım var, ondan unutmuş olabilirim hehe

Leah dedi ki...

Evet bunları yapsınlar cengaver gibi olurlar hanım kızlarımız. %100 çalışıyor.

Bi de kendi fotolarını koysunlar yüzlerine kalptir, çiçektir, böcektir koysunlar o da çokoş(!) bi hadise.

Uyumayan Ses dedi ki...

süpersonik çok bombastik sana kısaca bomba dicem olmıcak süpersonik desem garip olcak neyse :D mim'i gördüm bi düşüniyim bakalım böyle şeyleri hiç beceremem de ben :)

Uyumayan Ses dedi ki...

googhan benim kendimi sandalyeden atmışlığım var açıkçası :D fakat yazı okurken bunu sağlamak zor tabi, anca cmylmz falan

Uyumayan Ses dedi ki...

missbone :D uyku sorunu olan ses :D hey allam ya.. sırf o büyük fantezilerini öğrenmek için mim'i çabucak yazıcam

Uyumayan Ses dedi ki...

leah yüzüne gözüne çiçek böcek koymak beni benden aldı şu an

Uyumayan Ses dedi ki...

mjora şu mim konusunu sen yazsan ya, sana yakıştırdım :D

Esra Dilara AKMAN dedi ki...

cık unuttuğun bir şey var:

bu gün ne giydiiieeemm 1 - 2 - 3 .... şeklinde başlayıp artı sonsuza devam eden seriler ekleyin bloğunuza. fotoğraflayıp bir iki şey gösterdiniz mi okur sayınız olur 5000.

:) tercüman oldun Janset, sağolasın :)

Uyumayan Ses dedi ki...

offf allam bu konu sonsuz resmen :) neyse dilara, yazınca rahatlamışsındır hehe

bazen yazıları okurken banane lan banane diye bilgisayar karşısında bağırıyorum. delirmek üzereyim sanırım

Esra Dilara AKMAN dedi ki...

rahatladım, okuyunca da rahatladım. hatta ben de yazacaktım iyi oldu :)

daha kötüleri de var inan. okuyucularına isim takıp seslenenler var... fillerim ayvalarım vs. şeklinde... onları görünce asıl midem bulanıyor benim. neyse açık vermeyeyim, ayıp olmasın.

teeh anlayana tabi :)

Uyumayan Ses dedi ki...

fillerim ayvalarım? daha düzgün hitaplar bulamamış mı be :D

sen de bişeler yaz da eğlenelim, senin gözünden görelim bir de ;)

Esra Dilara AKMAN dedi ki...

örnekti o :) işte tam bu kadar iğrenç hitaplar, inan bana. hatta onlar daha yaratıcı(!) :))

belki çok birikirse içimde, yazarım :) şimdilik sen tercüman oldun duygularımıza , ohh dedik :)

gerçi başlık kız bloglarının olmazsa olmazları şeklinde olmasa iyi olurdu :P ama neyseki üzerime alınmadım lafın nereye gittiğini bildiğim için :)

lafı uzatmayayım efendim, ellerinize sağlık iyi geceler :)

Uyumayan Ses dedi ki...

teşekkür ettim :)

yazıya ilgi toplamak için o başlığı uygun gördüm, yoksa dediğin gibi dilara, lafın nereye gittiği belli.

iyi geceler ;)

Murat Doğan dedi ki...

ne kıskançsın ya, kıskançççç:P

Uyumayan Ses dedi ki...

yok canım ne kıskançlığı :D

Aylak Kadın dedi ki...

Yalnız ben ne blogu oldum burada. Sadece Murphy Kadın olsaydı yazımda adet konusuna değindim. Diğer maddelerden hiçbirini yapmışlığım yok. Cidden bunları yazmıyorsam ben ne yazıyorum hem? Kendi resmimi de koydum kaç kere. Of baştan kaybetmişim ben.

Uyumayan Ses dedi ki...

senin blog iyi böyle iyi, ben bunları yap diye yazmadım zaten ;)

Nora dedi ki...

Yazıyı yazalı baya olmuş ama daha yeni okuyabildim bu yazını, baya güldümm çok güzel yazmışsın, tam ayarında, bu kadar olur :D

Uyumayan Ses dedi ki...

:) teşekkürler nora

Adsız dedi ki...

Okuduğum bloglar arasında, çoğuna rastladığım doğrudur.
En yakın pms döneminde yazı yazmaya karar verdim. Bakalım işe yarıyor mu? :)

Uyumayan Ses dedi ki...

%100 çalışır cherry

uykumgeldiyine dedi ki...

Kızları pert etmişsin:) "Latin biterse, Kiril ile devam edersin" kısmına fena güldüm:)) Ayrıca profilime kendi fotoğrafımı koyduğum için bu kızların arasına pat diye girmişim bile. Tesadüfen çıktı yazın karşıma ama büyük keyifle okudum devamını getirsen şeker olurdu. part1,2,3,4,... ehehe:)

İlk İnsan dedi ki...

Bu yolla gazeteden köşe kapmak bile mümkün ;) Sonra da blog için ayda bir iki satır bişey gir yeter.

Uyumayan Ses dedi ki...

İyi pazar eki köşe yazısı çıkar valla

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek satın almakla ilgileniyoruz ve hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520