24 Kasım 2011

İnternete niye para veriyoruz?

Kutunun arkasında bir düğme var, ona basıyorsun. Önde bir ışık yanıp sönmeye başlıyor. Birkaç saniye geçiyor, yanındaki ışık da yanıyor. Bir iki derken, 4 ışık ahenkle ışıldıyor. Bu andan itibaren internettesin, "enter"la gitsin.

İnternet olayını ben şuna benzetiyorum: Kalorifer peteğinin dibine bir amca tabure atmış, yakmış sigarasını oturuyor, etrafa bakıyor. Derken biri geliyor “amca ben Facebook'a gireceedim” diyor. Amca vanayı biraz açıyor peteğin, “tamamdır, hade” diyor. Başka biri geliyor “amca ben video neyin izleyecem, Torrent'i kökleyecem” diyor. Amca vanayı sonuna kadar açıyor. Amca vanayı ne kadar açarsa adamlar o kadar para ödüyor.

Her ay internete 70 lira para veriyorum. Gidiyorum da ellerimle o amcaya 70 lira veriyorum gibi hissediyorum. Orayı bellemiş amca, karşılığında verdiği şey de elle tutulur bişe olsa. İnsanda garip bir his uyandırıyor. Amca seni başından savdıktan sonra eve gidiyorsun Google'a yazıyorsun. Şakkadanak açılıyor. Hatta Google'a Google yazıyorsun(örnekleri vardır) Bir keresinde arkadaşım Google'ın özel günler için yaptığı bişeyden bahsediyordu.(mesela bugün de öğretmenler için yapmış) "Güzel olmuş, şuna bir bak" dedi. Msnden google.com.tr yazıp link verdi(hayatımda aldığım en komik linkti sanırım) Ha bi de girmek istediği siteyi Google'a ".com.tr"sine kadar yazan insanlar var. Mesela benim bloguma, kim Google'a tam adını yazıp giriyorsa onu buradan kınıyorum. Yukarıdaki adres çubuğuna yaz gir, gerek yok.(google yazma rekoru kırdım)

İnternet hayatımızın bir parçası haline geldi, şahsen internet olmadan yaşayabileceğimi düşünmüyorum cidden. Hatta bunun konusu South Park'ta geçmişti. İnsanlar, yaşadıkları yerde internet olmadığı için başka şehirlere, ülkelere göç ediyorlardı. Ben o insanlardan olurdum kesinlikle. Düşünsene facebook yok(!) Ne yapcaz sorarım size(!)

Şaka bir yana o kadar dar bir açıdan bakıyorum ki bu duruma, “bu internet nedir?” diye düşünüyorum. “Niye bu kadar para veriyoruz?” Çok saçma geliyor. Size gelmiyor mu?  

7 yorum:

Mjora dedi ki...

la pizzaya 30 tl veriliyor , çaya 1.5 tl , starbakzına 15 tl kahveye veriliyor..en dandik kolye elbiselere yüzlerce lira veriliyor...vodkaya(1 gecede bitiyor) 45 lira veriliyor..otobüse bin git-gel 4 lira,gsm tl'sine 20 kağıt sayılıyor...internet'e de verilsin 70 lira..paranın hiç değeri yok..valla..salla

google linkini msn'e veren arkadaş çok komikmiş :D

bir de ben adres çubuğuna direk adresi yazıyorum http://www. sız...veya google'a direk aratacağım kelimeyi girip siteye öyle giriyorum.
ama mesela zaytungluk haber bile olabilir yani google'dan internet adresi yazıp girmek çok ilginç..o bir alışkanlık değiştirilemiyor..bu arada http://www yazma alışkanlığım var benim de , özenle yazarım çoğu zaman...

Süpersonik Çok Bombastik dedi ki...

Gelmez olur mu?!

Aynı kelimeyi defalarca söyleyince komik, anlamsız gelir ya, internet üzerine düşünmek de aynı etkiyi yapıyor. Bir bende olmadığına sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim.

Elma Lekesi dedi ki...

Beni sinir etme Uyumayan Ses, bi kötü alışkanlığım internetim var! ;)

Uyumayan Ses dedi ki...

mjora

tık tı-tık yani :// hehe :D yaptıgım yoruma bak ya neyse, o Google linkini veren arkadaşıma buradan selam ederim hehe

Süpersonik çok bombastik

birlikte üzülelim gel, iki tweet , blog için tonla para veriyoruz peehh

Özgür Ceren Can

İnternet kötü bir alışkanlık değil yahu, sadece parası koyuyor bana:p

Murat Doğan dedi ki...

sanki facebook'un var da konuşuyon

Uyumayan Ses dedi ki...

kullanmasam da kalbim sizinle :)

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek satın almakla ilgileniyoruz ve hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520