8 Aralık 2011

Uyumayan Ses hakkında(mim)

Baktım olacak gibi değil, mimleyen kişi sayısı artıyor, şu hakkımdaki 7 gerçeği anlatıyım da rahatlayalım. Zaten hep kendimi anlatıyorum, gına geldi yeminlen. İnsanlar blogu okumayı bırakacak. Mime ne yazıyım diye iki gündür düşünüyorum, derslerimden geri kaldım be!

Takip ettiğim kadarıyla mimleyen 3 kişi var. Nora, Missbone ve Larien'e teşekkür ediyorum. Niye teşekkür etmem gerekiyor bilmiyorum. Ödüllü falan diyorlardı, yazınca ödül mü vereceksiniz? Missbone anlatmaya çalıştı ama yine de anlamadım olayı. Ha bir de neden 7 gerçek? Bir insanın en fazla 7 gerçeği mi olabilir? Neyse tamam, notlar açıklanmaya başladı da gerginim biraz, kusura bakmayın :)

Buyurun 7 gerçeğim:
1- Kibir
2- Açgözlülük
3- Şehvet
4- Kıskançlık
5- Oburluk
6- Öfke
7- Tembellik

Nasıl gerçekler ama? Hepsi var bende, tek bünyede toplayabildim.
Tamam asıl gerçeklerime geçiyorum:

- Blogun ilk ismi The Stalker'dı. Bu ismi her yöne çekebilirim diye düşünmüştüm, sosyal ağlar zaten birbirini takip eden ruh hastalarıyla dolu. Sonradan içimde durmak bilmeyen sesi betimlemek için blogun ismini Uyumayan Ses koydum. Çoğu yazımı da gece yazıyorum zaten, bir nevi uyumama durumu söz konusu. Gördüğünüz gibi tek yönlü düşünemeyen bir insanım. En az iki amacı gütmeli hayatımdaki şeyler. Mutfağa su içmeye gitsem bile, yanımda ya boş bardak ya çöp, bir şey götürürüm. Tek bir şey için hareket edemem.

- Yazılarımı yazarken illa ki müzik dinlerim. Ders çalışırken de sözsüz müzik dinlerim genelde. Yemek yemeden önce de izleyeceğim şeyi ayarlarım. Hiçbir şey bulamasam da gider televizyonu açarım. Hoşuma giden bir şey varsa onun reklama girmesini beklerim. Tam başlayacağı ana denk getiririm ki yemek yerken salak reklamları izlemiyim. Alışkanlık işte. Hatırlarım, anaokuluna giderken annem kahvaltımı televizyonunun önünde yedirirdi. Oradan kaldı bu özellik bana.

- Anne demişken ailem ayrı benim. Kardeşim de yok. Çok rahat bir yaşam sürüyorum kısacası. Ne istersem alınır ki her gördüğünü de isteyen biri değilimdir. Küçükken de çok uslu çocukmuşum zaten, gıkımı çıkarmazmışım. Aileme oldukça bağlıyım. Babamla daha çok arkadaş gibiyizdir, gideriz iki bira içeriz, muhabbet ederiz. Annemden dizi gelişmelerini alırım. Dizi izlemem ama, salona iki dakika geçerim, annem bütün her şeyi anlatır dizi hakkında. Böyle de güzel insanlar işte :)

- Alışveriş delisi değilimdir, ama ürün araştırma delisiyimdir. Bir şeyi almadan önce 40 kere düşünürüm, her yerde araştırırım fiyatını. En uygununu almak asıl amacımdır. AVM'leri gezer gezer, hiçbir şey almadan çıkarım, zaten ilk tercihim de internetten alışveriş olur. Çoğu insan güvenmiyor ama ben daha hiç sorun yaşamadım. Ebay, Gittigidiyor, Sahibinden gibi siteler benden sorulur. Biri internetten ürün satacaksa ya da bir şeyin internetteki fiyatını öğrenecekse ilk olarak bana gelir.

- Yemek seçerim. Askere gidince düzelir di mi? Bu duruma gıcık olan, "bamya sevilmez mi olum!" diye isyan eden insanların da ilk başvurduğu şey bu oluyor. Sarımsak yemem, maydanoz yemem, soğan yeni yeni sevmeye başladım. Fastfood yanlısı bir insan da değilim o kadar. Önceden Burger King, McDonald's tan dışarı çıkmazdım, artık sevmez oldum. Kola da içmiyorum. Zararlı bunlar zararlı. Hepsi Amerika'nın oyunu. Yemeyin şunları. Gidin Keffçe'de pilav üstü kuru yiyin. Yanına da cacık isteyin. Hayatın anlamı orada gizli.

- Burçlara inanmıyorum ama ikizler burcunun da her özelliğini taşıyorum. Keşke taşımasam da kurtulsam şu saçmalıktan. Karar değişikliği, kararsızlık başıma bela. Bir tutumu sonuna kadar sürdürmek hoş olsa gerek, bende hiç olmadı. Fanatizmi de anlayamadım mesela. 10 küsur senedir müzikle ilgileniyorum, gitar çalıyorum, ama Steve Vai'nin S'si olamadım. Halbuki Stev'i falan olmam gerekirdi. Teknolojiyi takip ediyorum ama Steve Jobs'ın S'si olamadım.(Neyine oluyorsun lan zaten aq!) Hedefleri doğru ayarlamamışım, ondan olsa gerek.

- Boş günleri boş boş geçirmek boş gelir bana. Bilgisayar başında hiçbir şey yapmadan oturursam rahatsızlık duyarım. Plan yaparım hemen, belli bir saate kadar kitap okurum, oyun oynarım, yazı yazarım, film izlerim vs.. Film konusunda da şunu söyliyim son olarak. Çok film izlerim ve izlerken filmi akışına bırakırım. "Aha bardağı yere koydu, filmin sonunda bunla alakalı bişe çıkar" diye kafa yormam. Bir de filmdeki replikleri benimsemem, bazı insanlar da çok dikkat ediyor. Ben o an filmi yaşarım, dünyadan uzaklaşırım, bitince hayatıma devam ettiğimi hissederim.

Benim mimlediklerim:
- Eren Doğan(blogu boşlamaya başladın, gözümden kaçmadı değil)
- Esra Dilara Akman(merakla bekliyorum)
- Finduilas(yazaydın iyiydi)
- Süpersonik Çok Bombastik(yazarsın diye düşünüyorum)
- Mia Wallace(herhalde kesin yazar sanırım)
- Memento Mori(yazacak bir hava sezdim senden)
- By Mutu(yazmaz ama ya yazarsa?)
- Glamdring(ne zamandır yazmıyosun, mim olmasa da başka bişe yaz da okuyalım)
- Diplomalı Bakkal(yaz yaz, açılırsın)
- Sparrow(tam senlik)

15 yorum:

Missbone dedi ki...

Ne zaman yazacak diye bekledim resmen! :) Ama şu kısa kısa 7 gerçeği görünce de bildiğin şok geçirdim... Sonra gerçeğin gerçeğiyle karşılaştım oh dedim. Ne diom ben yea, demem o ki sözlüye hazırım ! Yihuuu! :)

Uyumayan Ses dedi ki...

haftaya da yazılı yoklama yapıcam Missbone :D iyice hazırlan

Nora dedi ki...

Mimlediğimize pişman ettin be :D Bu arada ben şu şehir fırsatları olayını merak ediyorum. Alışveriş yaparken kredi kartı numarası lazım bütün online alışverişlerde olduğu gibi. Ne kadar güvenli bir bilgin var mı ?

Uyumayan Ses dedi ki...

o yazdığım siteler güvenli, hepsiburada da oldukça güvenlidir. onun dışında yeni açılan sitelere pek bulaşmamak lazım. bir de internet alışverinde telefona mesaj gelir genelde. Bir sorun yaşarsan, banka direkt iptal edebiliyor alışverişi. istersen internet alışverişi için sanal kart uygulaması var. ondan çıkart, en azından için rahat olur

Nora dedi ki...

Aa bak o sanal kartı bi araştırayım o iyi fikir. www.sehirfirsati.com dye bi ste var tatiller için bile aşırı indirim var %90 dan fazla bile oluyor. Bu kuponları satanların karını bi anlayabilsem menfaatleri var desem güveneceğim ama...

Larien dedi ki...

İki şeyi aynı anda yapman çok iyiymiş ya, mutfağa giderken çöp de götürüyomuşsun bak :D

Ya ikizler deme bana deme! Ne çektim o burçtan ben ya! O mu bu mu hiç bi şeye karar veremiyorum üstüne bi de sakarım ve gevezeyim =(

Film izlerken senle beni yanyana düşünemiyorum. Sen hareketsiz yorumsuz filmi izliyosun bense heycanlı yerlerde koltuğun tepesine çıkıp bir dakika bile yorum yapmadan durmadığım için seni intihara itiyorum :D:D:D

Uyumayan Ses dedi ki...

Nora

o siteyi bilmiyorum ama sanal kart çıkartıp kullanmanı tavsiye ederim, çünkü bi dolandırıcılık dönerse kartı iptal etme işlemleri daha kolay.

Larien

Film izleme şeklimi direkt anlamışsın valla :d aynen öyle oturup izliyorum, pek konuşmam, zaten çoğunlukla da tek başıma izlerim filmleri.

Finduilas dedi ki...

"Yazaydın iyiydi" :D ahaha valla bloglardaki bu yoğun mim akışı beni yine korkutuyor hafiften.

Uyumayan Ses dedi ki...

korkunu dindirmek için "hani yazsan da okusak, yazaydın iyiydi" tarzında seni teşvik etmek istemiştim :D

Murat Doğan dedi ki...

sende kendimi buldum bilader:P

Uyumayan Ses dedi ki...

babam sağolsun yazacam bi köşeye tamam :D

Mjora dedi ki...

bir şey yapmaya meraklı olduğunda ve hevesin olduğunda mutlaka üzerine giden bir insanken , ilgin olmadığı şeye de en ufak bir adım atmadığını varsayabilir miyiz ? yani öyle bir sonuç çıkardım...

Uyumayan Ses dedi ki...

tam tersi. bir gün 9gag adamı olup gelebilirim karşına. sonra tekrardan nefret edebilirim.

some game ha.. some game

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek satın almakla ilgileniyoruz ve hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek satın almakla ilgileniyoruz ve hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520