5 Aralık 2011

Nerede benim Tosbağam?

Erkeğin başlıca görevi araba kullanmak.(Size cevabım yine Ozan Güven tarzıyla olacak: ya hadi bi s...) Ehliyetim var fakat araba kullanma meraklısı hiç olmadım. Biri kullansın canım işte, kimse beni strese sokmasın şu berbat trafikte. Mis gibi sağa sola bakmak varken niye araba kullanayım?

Düşünüyorum da şu yaşıma kadar bir kez olsun araba kaçırmışlığım yok, hatta kuzenim babamın arabasını kaçırırdı da benim elimi sürmüşlüğüm yok. Bu kadar uzağım işte, anlayın.
Söylemeden geçemicem, ne yazık ki bu dönemde araba yoksa kız da yok. Ha araba varsa kız var mı, en azından arabası olmayandan daha çok şansın var koçum, emin olabilirsin. Nasıl ki "geçen hafta sarışın sevgili yaptım" deyince arkadaşım, fazla söze gerek yoksa; aynı şekilde "geçen hafta arabalı sevgili yaptım" demenin de üstüne söylenecek bir şey yok. Bu arabalı sevgili öyle bir şey ki ayrıldıktan sonra arabasız sevgiliye düşemiyorsun, arabalıdan devam etmen lazım(hay araba kadar taş düşsün kafana emi!)

Arabalara bakıyorum, mesela Mercedes, çoğu modeli tam bir mafya arabası. Geniş, konforlu koltuklar falan. BMW, asarım keserim, Bahçeli 7'yi coştururum gibi. Bir yanda ise Volkswagen Tosbağa... "ayyy çok tatlı ya"

Bok tatlı! Dışarıdan tatlı gibi duruyor di mi? 

Tosba deyince benim aklıma çile geliyor, yolda kalmak geliyor. Mavi, kırmızı, yeşil, rengarenk şirin mi şirin adamı ruh hastası eden bir araba bu Tosba, öyle durduğuna bakmayın. Sadece kızların gönlünü çalmak için üretilmiş. Kızın gönlünü çalıp atıyorsun arabaya, iki km sonra yolda kalıyorsun. Hava buz gibi, kliması çalışmıyor. Yağmur yağıyor, silecekler çalışmıyor. Sollayım şu adamı dersiniz ayna kaymıştır falan. Rezillik. Ha üzerine 10 bin lira koyup yürür hale getirebilirsin, ama bence değmez. Bırak gitsin.

Bir de bunun kardeşi var iki tekerlekli. Vespa... "ayyy çok tatlı ya"

Cevabımı biliyorsun. Sen o Vespa ile bi trafiğe çık bakalım, seni ne yapıyorlar. Ondan sonra tatlı mı değil mi tartışırız.

Yazının sonunda romantiğe bağlıyım diye düşündüm de olmadı. Sevgilini al, tut elinden, sokaklarda koştur, gitmek istediğiniz yere sarmaş dolaş gidin desem de pek kalmadı be böyle kız. Dediğim gibi, devir arabalı sevgili devri. 

- Eryaman'dan Kızılay'a yürüyerek mi gidicez ya Necati?
- Haklısın bebeğim.. Sen de haklısın..

Not: Eryaman'dan Kızılay'a yürüyerek giden arkadaşım var ama, yok değil :)

6 yorum:

Süpersonik Çok Bombastik dedi ki...

Blogun yeni haline bayıldım "ay çok tatlıııı" dan daha üst seviyelerde hatta.

Ayrıca da Vespa hakkında bütüüüüüün söylediklerine katılıyorum ki epi topu 3 cümle. =)

Larien dedi ki...

mimledim senii =)

Uyumayan Ses dedi ki...

Süpersonik Çok Bombastik

Aslında yazılar pek iyi okunmuyor diye kaygılanıyorum ama genel havası güzel oldu blogun, teşekkür ederim :) iki ülke dolaşsaydım Vespa hakkında daha çok şey yazabilirdim de buralarda rastlamıyorum kendilerine :)

Larien

Gördüm şimdi mimi, ama zor geldi bana. biraz düşüneyim ben en iyisi, sağı solu eleştirmekten kendimi düşünmez oldum :)

Adsız dedi ki...

Ben de tosbağa istiyorum. Nissan Micraaaaa :) Ama önce ehliyeti almam gerek :(

Uyumayan Ses dedi ki...

Sana fotograftakini alalım, daha konforlu. Ne dersin? :)

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek satın almakla ilgileniyoruz ve hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520