12 Aralık 2011

Pucca'nın suçu

Bir suçlu varsa, o da Pucca'dır benim gözümde.


Pucca, gördüğüm kadarıyla, blog aleminde en çok okunan ve tanınan blogger. Bu da beraberinde sorumluluk getiriyor. Çünkü insanlar başta özgünlükten uzak oluyor ve kendine birini örnek alıyor. Pucca da kötü örneklerden biri.

Konuşmasında "de, da'yı bitişik yazıyorum ben" diyor. Ee iyi bok yiyorsun! Bazen onlar bitişik de yazılıyor. Zaten bunun farkında Pucca; fakat "uğraşacak halim yok bu şeylerle" tarzında vurguluyor düşüncesini. Sanki çok matah bir şey de yaptığı, yazar ile blogger arasındaki fark konusunda ilk öne sürdüğü şey bu yazım hatası.

Pucca güya yazar olarak da görmüyor kendini, ama kitap çıkartıyor. Her kitap çıkaran yazar değildir tabi ki. Keşke Türkçe'de buna uygun bir kelime olsa.(sürücü ile şoför arasındaki fark gibi) Ama Pucca gözleriyle adeta "hayatım boyunca bu aşk hikayelerini yazıp para kazanmak istiyorum" diyor. Hürriyet'te yazdı, kitap çıkarttı derken kimliğini deşifre etti. Önceden deşifre etmemesinin nedeni ise bu sözde yazarlık işinden para kazanamayacak olmasındandır.

Her yer Pucca tarzında yazan, kimliğini gizleyen, yazılarında yazım hatalarıyla insanı bezdiren, Marilyn Monroe'yu gözümüze gözümüze sokan kızlarla doldu.

Not: Pucca yazımı okumuş, üzülmüş, sinirlenmiş, bana vermiş veriştirmiş, bu aralar üzerine çok geliyorlarmış falan.. Yıllar yılı kendini eleştiren Pucca, bu duruma geldiyse vah haline! Halbuki ben şahsına hakaret etmeden, bana göre konuşmasındaki tutarsızlıkları eleştirmek istemiştim. Mütevazılığı buraya kadarmış, öğrendim. Böylesine fenomen olunca insanın biraz da eleştirilere açık olması gerekiyor.

14 yorum:

ebruhu. dedi ki...

Pucca'nın bu denli fenomen haline neden geldiğini ben hala anlamış değilim, açtım iki üç yazısını okud... okuyamadım. Açmadı pek. Oturalım erkeklere bok atalım, ilişkilerimizi anlatalım falan. Türkçe'yi de mahvedelim. Zaten takıntılıyım imla konusunda.

Yandan hemen "kız bloglarının olmazsa olmazları" yazısına atladım. Bir torba denden bırakıyorum şu kenara, alıver.

Uyumayan Ses dedi ki...

ilişki konusuna da girecektim de konudan uzaklaşmıyım istedim. puccanın sevgilisi olmak da zor. public relationship resmen

Mjora dedi ki...

PuCCa'nın bu denli popüler olmasının nedeni herkesin dilinde pucca pucca olması...radyodan televizyona geçen radyocular gibi kendisi ama başarılı bir insan da değil benim gözümde...pucca'yı savunanların birçoğu kendilerinde puccayı gördüğünü söylüyor veya tam tersi...yani o onların sözcüsüymüş gibi bir konuma geldi...bazı şeyleri iyi kullandı , bütün kadınları iyi anladığını iddia etti filan çaktırmadan...sorun pucca ve x isimli blog yazarı değil , popülerliktir bir bakıma ...çok sallamamak lazım...hilal cebeci de öyle kendini var etmeye çalıştı...pucca ilerde çok tanınmış olarak kalmayacaktır eminim ama şuanda adından söz ettirmesi tamamen insanların ağzından "pucca" lafını düşürmemesi sayesinde oluyor...yoksa ben de "bok" yazsam sürekli bloga ve ardından benim de adımı söyleseler ben de ünlü olurdum...önemli bir insan değil bana kalırsa...

Vladimir dedi ki...

Pucca'nın ilk hali dah abaşkaydı .Sonra aldığı tavsiye üzerine eski blogunu kapadı başka bir şeye yöneldi. İyi bir formül bulup güzel pazarladılar. Şimdi farklı olmak istediği için onu takit edip birbirinin aynı olan insanlar var. Bir projeyi taklit eden insanlar. Yazsınlar canım ne zararı var :)

Tespitler çok iyi .

Süpersonik Çok Bombastik dedi ki...

de, da'nın bitişik yazılması aslına bakarsan blog dünyasında o kadar da önemli bir şey değil. kendisi, bu yanlış kullanımlardan rahatsız olan biri zaten doğru yazar her yerde. ama iş kitaba gelince zaten redaktörler, editörler vs o yanlış kullanımları o şekilde bırakmayacağı için çok da sorun teşkil etmiyor.
tamam, herkesin gözü önünde, örnek olma durumu vs... ama sen zaten o kişiyi kendine örnek alacak kafada bir insandan virginia woolf tarzında roman, deneme beklemezsin.

fuly dedi ki...

puccanın bu kadar fenomen olmasının bi sebebi sanrım "ilk" olmasıdır... Dediğin gibi sorumluluk yüklüyor insana bu ilk olma ve popülerlik ama gel gör ki pucca yazar olabilecek olgunlukta değil (kanaatim).. Ona bu güveni veren bu cesareti veren kim ise suçlu birazda o dur.

Mjora dedi ki...

bir de "-de -da"yı ayrı yazmanın blog ortamında bir özgürlük olduğunu savunmak kadar yanlış birşey olamaz bence...yani sanki normalde engelleniyoruz dışarıda , aslında doğrusu bu şekilde özgür olmak ve yanlış Türkçe kullanmakmış gibi , bir güruh insanı da arkasından böyle koşturuyor işte...ondan sonra da ben yazarım diyebiliyor bu kişiler...blog veya kitap elbette okunan şeyin anlaşılması lazım bana göre.anlamadığım şeyi okumuş sayamam ki(yazım kuralları itibariyle)...cidden özgürlük konusunda da yanılgısı var bu insanın...

Büşra Bayram dedi ki...

çok sağlam yazmışsın :)

Nora dedi ki...

Hani sırf zaman geçsin, biraz gül falan diye bazı yazılar okursun ya, puccayı aynen öyle okudum. Bana hiçbir şey katmadı. Bir tane bile yorum bırakmadım. Kızlar şöyle erkekler böyle. Ne kendimde onun anlattığı bir şey buldum, ne de sevgilimde erkeklerle ilgli yazdığı bir şey. Bir tane bile gündemle ilgili yazı yazmamış, bir olayı bile eleştirmemiş bir blogger, sırf aşk hayatıyla ilgili yazıyor diye gayet okunan bir gazetede köşe yazarı oluyor, kitap çıkarıyor. Kitap çıkarması neyse, edebi açıdan hiçbir değeri olmayan çok kitap var. Ama köşe yazarlığını anlamış değilim. Köşe yazarıysan senle aynı düşünceleri paylaşan belli bir kesime hitap etmen gerekir de onun hitap ettiği kesimi de çözebilmiş değilim. Hayır anlattığı şeyler iyi olsa yazısı iyi değil. Blog için bunların önemi olduğunu düşünmüyorum da köşe yazarlığı... Sonra deniyor ki zaten güzel konuşma güzel yazma gibi bir iddiası yokmuş. Blog yazarken yoktu da kitap çıkardıktan, köşe yazarı olduktan sonra insan azcık akıcı konuşmayı öğrenir di mi ? Neyse, insanlar nereden kazanacağını biliyor.

Uyumayan Ses dedi ki...

Mjora

"önemli bir insan değil bana kalırsa" demişsin.. sana puanım 9 kankam. ayrıca ikinci yorumu gerçekten çok beğendim. üzerine söylenecek bir şey yok.

Vladimir

Sen daha eskisin tabi blog aleminde, doğrudur. Saçma bir yöne doğru gidiyor bu durumlar ama hayırlısı. Teşekkürler.

Süpersonik çok bombastik

Ne yazar ne eder ben pek takip etmiyorum fakat konuşmasında yazım hatasını destekleyen insan rolüne büründü. paranın gözü kör olsun. böyle laf yiye yiye ne kadar yaşayacak merak ediyorum.

Fuly

Esasen konuşmasında Pucca da yazar olarak görmüyordu kendini, fakat twitter'da bu yazarlık benim işim diyor. Çelişkili ama yine de insan her zaman kendini haklı görür.

Hayal Meyal

Teşekkürler :)

Nora

Kim işini düzgün yapıyor, merak ediyorum. Bu konu hakkında bir yazı da yazmıştım. Pucca'nın yazılarını okudum diyemem. Birkaç yazıdan sonra başa sarıyor zaten. Konuşmasına ise heyecan desem, kendimi kandırır mıyım acaba.. Kandırırım sanırım :)

Bayan Dırdır dedi ki...

olmuş bu yazı güzel olmuş (: ilk okuduğumda dipnot yoktu. yorum da yazamamıştım. ama dipnotu görünce çenemi tutamadım. dokunması gereken yere dokunmuş. olmuş..

Murat Doğan dedi ki...

pucca bana verdi veriştirdi, ben yazdım sanmış, hani derler ya "günahımı aldın" diye... iyi oldu günahımı aldı, ha ha haaaa:))

Uyumayan Ses dedi ki...

Bayan dırdır

Teşekkür ederim :)

MuDo

Babaya laf yok, çekerim ben onun kulağını hehe

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek satın almakla ilgileniyoruz ve hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520