19 Aralık 2011

Biri bizi dinliyor!..


"Bilen bilir" üst kat komşusu ne fenadır..

>>"Bilen bilir" kullanımı başka dillerde de mevcut mu, merak ediyorum; fakat öyle direkt çevirisi değil, "bilen bilir"in o kendini beğenmişliğini, "bilmeyenlerin cehenneme kadar yolu var""salak sen nereden bilecen!" ifade tarzını yansıtması gerekiyor. Tamam bilen biliyor zaten, neyi vurgulamaya çalışıyorsun? Bilmeyenler ne yapsın, onu söyle. Bu kullanımı film, kitap yazılarında görebilirsiniz en çok. "Bilen bilir" yazıp siktir eder sizi. Zaten izlemediğin filmin yazısını okumak pek de bi can sıkıcı. Spoiler yeme ihtimalin yüksek. O yüzden film hakkında yazı yazmayı da bıraktım, paylaşımı da kestim. Halbuki ne güzel filmler izliyorum 3-4 gündür, yazık oldu hehe<<

Çok fenadır üst kat komşusu. O sizin her şeyinizi bilir. Gece yatmadan önce arkadaşınızla yaptığınız muhabbeti dinler. Bazen size hak verir, ama gelip de söyleyemez. Sevgilinizle sevişirsiniz, gelip de "şu pozisyonu değiştirin artık" diyemez. Tuttuğunuz takım gol atınca deliler gibi bağırırsınız, kolunuza girip de zıplayamaz. Dinlediğiniz müziğin "kafa siktiğini" gelip de size anlatamaz. Fakat siz her şeyin farkındasınızdır. Aslında o, evinizde yaşadığınız her şeyden haberdardır. İnterneti kapattığınızı hemen anlar, gözü kablosuz ağ listesindedir, "aha evden çıkıyor" der. Akşam eve gelirsiniz, kapıyı pat diye kapatınca "hah geldi eve" der, rahatlar.

Bir gün apartmanda karşılaşırsınız üst kat komşunuzla. Size "merhaba" der. O "merhaba"da, muhabbetiniz de seks hikayeleriniz de dinlediğiniz müzik de, hepsi vardır. Hafiften de gülümser "merhaba" derken. Hissedersiniz bir şey ima etmek istediğini. Gözlerinizi yere çevirerek "iyi günler" dersiniz, koşarak kaçarsınız ve bir daha bu anı yaşamamak için yalvarırsınız. Çok fenadır üst kat komşusu..
Raskolnikov olmadığı halde, çıkmadan önce kapının deliğinden biri var mı yok diye bakan, usulca kapısını açan komşularım var benim. Sanırsınız tefeci kadını öldürmüş. Yine de onları üst kat komşumdan daha çok seviyorum.

4 yorum:

Mjora dedi ki...

bence alt komşunun üst komşuya göre daha çok bilgisi vardır evde olanlarla ilgili...

Uyumayan Ses dedi ki...

Yerin kulağı var di mi lol

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Gelişme Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranına sahip Konut Finansmanı Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgilenen başvuru sahipleri BBM INVITE yoluyla bize ulaşmalıdır: {D8980E0B}
Sadece WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
Tel .... (+ 44) 7480 729811
E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)